Web
Developer

Een webdeveloper kan als de beste applicaties voor het web ontwikkelen en vaak niet alleen goed met front-end, maar ook met server-side. Webdevelopers zijn zowel technisch als creatief sterk; zij weten veel van HTML, JavaScript, CSS, Java, PHP, .NET of een ander framework.
Webdeveloper heeft een combinatie van taken waar zowel technisch als creatief inzicht voor nodig is. Een webdeveloper moet kunnen programmeren, redigeren en presenteren. De verdeling van deze taken is in elke functie anders, maar het geldt dat de webdeveloper multidisciplinair te werk zal gaan. Een webdeveloper heeft meestal een diepere kennis van programmeren dan bijvoorbeeld een webmaster.

Een webdeveloper is vaak vanaf het begin van de creatie van een website aanwezig, en ontwikkelt zo de hele website van begin tot eind. Hij/zij werkt hierbij met de eisen van de opdrachtgever. Het doel is om de website zo aantrekkelijk mogelijk te maken, met als basis een solide lay-out aangevuld met dynamische elementen en een gebruiksvriendelijke interface. Hiervoor moeten niet alleen de wensen en eisen van de opdrachtgever worden meegenomen, maar vooral ook die van de toekomstige bezoeker.

Dus, eenvoudig gezegd bouwt een webdeveloper websites of past deze aan. Daarom wordt een webdeveloper vaak ook een websitebouwer genoemd. Sommige websitebouwers beperken zich tot de technische kant van het bouwen of onderhouden van een website. Maar er zijn ook websitebouwers die zich bezig houden met het design van een website en zij dan eigenlijk een websitebouwer en webdesigner ineen.

Webdevelopers gaan multidisciplinair te werk. Dat geldt ook voor Maandag® IT. Wij zorgen voor onze opdrachtgevers, maar houden ook de belangen van onze IT zzp’ers in de gaten. Daarom krijg je bij Maandag® IT een vast contactpersoon. Dat maakt de communicatie een stuk eenvoudiger en persoonlijker. Je kunt bij jouw vaste contactpersoon terecht voor vragen over een opdracht. Het is slechts een voorbeeld van onze vergaande dienstverlening.

Ben jij een webdeveloper die voor zichzelf begonnen is? Of heb je al ervaring als een zzp webdeveloper? Schrijf je dan in bij Maandag® IT en blijf op de hoogte van nieuwe IT-vacatures.

Ben jij op zoek naar een of meerdere webdevelopers? Maandag® IT werkt met hoogopgeleide freelance webdevelopers die zijn landelijk actief. Wij geven je graag vrijblijvend gratis advies en helpen om de beste match tussen jouw organisatie en een webdeveloper te realiseren. Neem contact met ons door te bellen op 010 899 0108 of laat een bericht hieronder.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.