Senior Scala
Developer

Scala is een moderne programmeertaal met meerdere paradigma’s die is ontworpen om algemene programmeer designs op een beknopte, elegante en veilige manier uit te drukken. Het integreert makkelijk kenmerken van andere object georiënteerde en functionele talen zoals bijvoorbeeld Java.
Scala is gemaakt door Martin Odersky. Hij begon in 2001 te werken aan de École Polytechnique Fédérale de Lausanne in Lausanne, Zwitserland. Vanaf het allereerste begin zijn veel van de functies van Scala specifiek ontworpen om problemen met Java aan te pakken. In 2004 heeft Odersky de taal publiekelijk vrijgegeven en sindsdien heeft het steeds meer steun gekregen.

Een van de grootste voordelen van Scala is de interoperabiliteit met Java. Java is al jaren een van de meest populaire programmeertalen. Terwijl veel gecompileerde programmeertalen zich richten op een specifiek platform via Application Programming Interfaces (API) en frameworks, compileert Java voor de eigen Java Virtual Machine (JVM). Hoewel Scala is ontworpen om de tekortkomingen van Java te verbeteren, is het niet ontworpen om het hele Java-ecosysteem te vervangen. Als gevolg hiervan was het vanaf het begin ontworpen om op de JVM te draaien, net als Java, terwijl het een wellicht betere programmeerervaring biedt dan Java zelf. Deze interoperabiliteit betekent dat Scala en Java volledig compatibel zijn. Bibliotheken die in beide talen zijn geschreven, kunnen door de andere worden gebruikt. Dit heeft de populariteit van Scala enorm gestimuleerd, omdat het voor ervaren Java-ontwikkelaars gemakkelijk is om over te stappen naar Scala.

Scala is een van de meest complexe talen op de markt. Vooral in vergelijking met Java kan de leercurve moeilijk zijn voor nieuwere Developers. Hoewel dat op het eerste gezicht misschien een slechte zaak lijkt, betekent het ook dat de taal het vermogen heeft om buitengewoon krachtig te zijn en geweldige dingen te bereiken. Het Scala-ecosysteem groeit namelijk voortdurend. Scala ondersteunt, met zijn tools, nieuwe technologieën zoals Data Science of Blockchain.
Met een Scala Developer zal de productiviteit toenemen. Een Scala Developer kan namelijk veel meer code leveren terwijl er veel minder geschreven hoeft te worden. Hierdoor stijgt de productiviteit en is er meer tijd voor andere werkzaamheden.
Bent u op zoek naar een Senior Scala Developer of zelf een Developer  die graag werkt met de nieuwste technieken in Scala? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of schrijf je hiernaast in als kandidaat! Bellen kan natuurlijk ook via 010 899 0108.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.