Scrum
Master

Scrum is een agile werkwijze die er voor zorgt dat je wendbaar bent in het vervullen van de wensen van de doelgroep en opdrachtgever. Waar je voorheen bij een planning veel tijd en energie kwijt was aan de voorbereiding en het schrijven, zorg je met Scrum voor meer waarde door projecten met snelle en korte oplevertijden te voltooien. Dit zorgt voor een oplevering met meer kwaliteit en tevredenheid bij de opdrachtgever.
Het Scrum team is multidisciplinair en zelfsturend. Het team pakt samen een project op en zijn betrokken bij de planning, het anticiperen op vertragingen en de taakverdeling. Scrum verhoogt de effectiviteit van het team door elke twee tot vier weken een stuk werkende software op te leveren door middel van zogenaamde sprints. Daarmee heeft zowel het team als de eindgebruiker inzicht in de voortgang van het project. Dit biedt een optimale ‘Return On Investment’(ROI) gezien je alleen bouwt wat je daadwerkelijk nodig hebt.
Een sprint is een korte periode van twee tot maximaal vier weken waarin een scrumteam werkt om een ​​bepaalde hoeveelheid werk te voltooien. Met elke Sprint wordt er een werkend stukje opgeleverd. Waar met andere methodes het werk wordt verdeeld over vele weken of maanden, wordt met een Sprint al het werk in korte tijd voltooid waardoor de opdrachtgever beter inzicht heeft in de voortgang. Sprints vormen de kern van Scrum en door Sprints goed te organiseren, kan het team betere resultaten creëren met minder hoofdpijn.
De kracht van Scrum komt vanuit het team en de vertrouwen dat iedereen met de benodigde kennis aanwezig is. In het team vind je een ‘Product Owner’, een ‘Scrum Master’ en het ‘Development Team’. Een Scrummaster zorgt voor een dagelijkse briefing van maximaal 15 minuten waar iedereen van het team meldt wat ze gedaan hebben, wat de doelen van vandaag zijn en wat de eventuele problemen zijn die zij verwachten. Door deze informatie te delen kan er vanuit het team beter worden samen gewerkt door het delen van kennis en sparren over de doelen. Deze doelen worden per sprint samen met de opdrachtgever gesteld. Doordat het team zelf deze doelen opstelt en het in kleine stukjes opdeelt zijn de doelen ook prima haalbaar en is team volledig op de hoogte van de status van de opdracht. Een Scrummaster zorgt tevens voor dat het team optimaal kan presteren. Lopen de teamleden ergens tegen aan of komen ze ergens niet uit? Dan lost de Scrummaster deze knelpunten op. Het team kan zich dan volledig focussen op het project en loopt er geen vertraging op.
Bent u op zoek naar een Scrum Master of zelf een Scrum Master die graag werkt met de nieuwste technieken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of schrijf je hiernaast in als kandidaat! Bellen kan natuurlijk ook via 010 899 0108.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.