Salesforce
Developer

Salesforce is een oplossing voor klantrelatiebeheer die bedrijven en klanten bij elkaar brengt. Het is één geïntegreerd CRM-platform dat al uw afdelingen, zoals marketing, verkoop, commercie en service, een enkel en gedeeld beeld van elke klant geeft.
Salesforce is een cloudbased “service as a software” (SaaS) bedrijf, wat betekent dat het een applicatie host waar klanten online toegang toe hebben. Omdat alle gegevens en informatie in de cloud worden opgeslagen, is Salesforce op elk moment toegankelijk vanaf elk apparaat. Het maakt ook het volgen van live gegevens en nauwkeurige realtime updates mogelijk. Specifiek is Salesforce gespecialiseerd in klantrelatiebeheer (CRM). Een CRM-platform helpt bedrijven om beter in contact te komen met huidige en potentiële klanten. Het platform heeft de mogelijkheid om te identificeren wie de belangrijkste leads van een bedrijf zijn en biedt zelfs voorgestelde acties en volgende stappen. Naast klantenwerving zijn Salesforce-functies bedoeld om klanten tevreden te houden. Salesforce biedt een veelvoud aan diensten waarmee bedrijven met hun klanten in contact kunnen komen op manieren die verder gaan dan het oppervlakkige niveau.
Duizenden kant-en-klare applicaties zijn beschikbaar in de Salesforce-app-uitwisseling, die het platformgebruik uitbreiden en meer verkopen helpen sluiten. PowerSync is bijvoorbeeld een app die gegevens synchroniseert tussen Salesforce en het e-commerceplatform Magento, waardoor dubbele handmatige gegevensinvoer niet meer nodig is.
Salesforce Developers zijn verantwoordelijk voor het beheren en aanpassen van de technische kant van Salesforce van een organisatie.
Om dit te doen, gebruiken ze drie kerntechnologieën:

  • Apex – de eigen programmeertaal van Salesforce
  • Visualforce – Een opmaaktaal voor het maken van aangepaste Salesforce-pagina’s.
  • Lightning Component Framework – Een UI-Development Framework.

Met deze tools kunnen Salesforce Developers aangepaste applicaties en processen binnen de CRM maken, visuele lay-outs aanpassen om gebruikers de meest relevante ervaring te bieden, platforms van derden integreren en technische problemen oplossen. Het dagelijkse werk van een Salesforce Developer is zeer technisch, maar het werk gaat verder dan programmeren. Salesforce Developers werken samen met hun collega’s op het gebied van verkoop, klantenondersteuning en marketing om zakelijke behoeften te vertalen naar effectieve tools binnen Salesforce. Zodra er oplossingen zijn gemaakt, zijn Salesforce Developers ook verantwoordelijk voor Q&A, testen, debuggen en ontwikkelen van gebruikersdocumentatie.

Bent u op zoek naar een Salesforce Developer of zelf een Developer die graag werkt met de nieuwste technieken in Salesforce? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of schrijf je hiernaast in als kandidaat! Bellen kan natuurlijk ook via 010 899 0108.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.