Oracle Database
Administrator

Oracle verwijst naar Oracle Database, een databasemanagement systeem van Oracle Corporation. Oracle Databases bestaan uit een verzameling fysieke bestanden die worden opgeslagen in blokken, die weer onderdeel zijn van grotere eenheden als extents en segmenten. Deze data wordt opgeslagen door middel van “filesystemen” op de database server.
Oracle-database (Oracle DB) is een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS). Oracle DB is een van de meest vertrouwde en meest gebruikte relationele database-engines. Het systeem is opgebouwd rond een database framework waarin data-objecten rechtstreeks toegankelijk zijn voor eindgebruikers via gestructureerde querytaal (SQL). De Oracle-database heeft zijn eigen netwerkcomponent om communicatie over netwerken mogelijk te maken.

Een belangrijk kenmerk van Oracle is dat de architectuur is opgesplitst tussen het logische en het fysieke. Deze structuur betekent dat voor grootschalige gedistribueerde computing, ook wel bekend als grid computing, de datalocatie irrelevant is voor de gebruiker, waardoor een meer modulaire structuur mogelijk is. Hiermee kan je de database aanpassen zonder te activiteit en dus de gegevens en gebruikers, te veranderen. Het op deze manier delen van bronnen maakt flexibele datanetwerken mogelijk waarvan de capaciteit kan worden aangepast aan de vraag, zonder dat de dienstverlening achteruitgaat. Daarbij kan het systeem zo worden ontworpen, dat er geen enkel punt is waarop een storing de database kan platleggen, aangezien het netwerkschema van de opslagbronnen betekent dat elke storing alleen lokaal zou zijn.

Een Database Administrator is het hart van de database. Zij zorgen voor het opslaan en organiseren van de gegevens van de organisatie en zijn dus erg belangrijk voor het databeheerproces. Met het gebruik van gespecialiseerde software en affiniteit met technologie zorgt een Database Administrator voor het optimaliseren van de database omgeving door het maken van het ontwerp, de installatie en de capaciteitsplanning. De gegevens in de database zijn onder controle van een Database Administrator en worden beveiligd tegen onbevoegde toegang of verlies. Hiermee is de veiligheid van de data gewaarborgd en is het voor de eindgebruiker makkelijk in te zien.
Een Oracle Database Administrator organiseert en slaat data op met het gebruik van Oracle Database software. In Oracle zorgt de Database Administrator voor het veilig en efficiënt managen van de data.
Bent u op zoek naar een Oracle Database Administrator of zelf een DBA die graag werkt met de nieuwste technieken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of schrijf je hiernaast in als kandidaat! Bellen kan natuurlijk ook via 010 899 0108.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.