Linux
System Engineer

Linux is het meest bekende en gebruikte open source besturingssysteem en is ontwikkeld voor computers, servers, mainframes en mobiele apparaten. Het wordt ondersteund op bijna elk groot computerplatform, inclusief x86, ARM en SPARC, waardoor het ook een van de meest belangrijke besturingssystemen is.

Linux lijkt in veel opzichten op andere besturingssystemen, zoals Windows, macOS of iOS. Net als andere besturingssystemen heeft Linux een grafische interface en dezelfde soorten software, zoals tekstverwerkers, foto-editors en video-editors.
Maar Linux verschilt ook op veel belangrijke manieren van andere besturingssystemen. Ten eerste, en misschien wel het belangrijkste, is Linux een open source besturingssysteem. De code die wordt gebruikt om Linux te maken is gratis en beschikbaar voor het publiek om te bekijken en te bewerken. Linux is ook anders omdat, hoewel de kernonderdelen van het Linux-besturingssysteem over het algemeen gebruikelijk zijn, er veel Linux-distributies zijn, die verschillende opties bevatten. Dit betekent dat Linux ongelooflijk aanpasbaar is, omdat niet alleen applicaties zoals tekstverwerkers en webbrowsers kunnen worden aangepast, maar ook kerncomponenten zoals de gebruikersinterface.

Een Linux System Engineer installeert en controleert Linux open-source besturingssystemen en speelt in op de behoeften van de klant in deze omgeving. De persoon lost ook gebruikersproblemen op, behandelt verzoeken voor wijzigingsbeheer en identificeert mogelijke problemen door beschermende maatregelen te implementeren. Bovendien automatiseren de engineers werkprocedures door samen te werken met collega’s op de IT-afdeling.

Linux System Engineers automatiseren gestandaardiseerde stappen, voeren scripts uit en voltooien instructielijsten. Daarbij werken Linux System Engineers samen met andere teams om te streven naar betere beveiliging en om oplossingen te implementeren voor de verbetering van de productiviteit. Ten slotte houden Linux System Engineers de huidige ontwikkelingen op het gebied van Linux nauw in de gaten om nieuwe technologieën te leren en deze te ondersteunen.

Bent u op zoek naar een Linux System Engineer of zelf een System Engineer die graag werkt met de nieuwste technieken in Linux? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of schrijf je hiernaast in als kandidaat! Bellen kan natuurlijk ook via 010 899 0108.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.