DevOps
Engineer

DevOps, een samenvoeging van ‘Development’ en ‘Operations’, is de combinatie van werkwijzen en tools die zijn ontworpen om applicaties en services sneller te leveren dan traditionele softwareontwikkelingsprocessen. Hiermee ben je in staat klanten beter van dienst te zijn en effectiever te concurreren in de markt.

In eenvoudige woorden gaat DevOps over het wegnemen van de barrières tussen traditioneel gescheiden teams, ontwikkeling en operaties. Onder een DevOps-model werken ontwikkelingsteams en operationele teams samen gedurende de volledige levenscyclus van softwareapplicaties, van ontwikkeling en testen tot implementatie en operaties.

DevOps onderdelen zoals “Continuous Integration” and “Continuous Development” (CI/CD) garanderen de kwaliteit van applicatie-updates en infrastructuurwijzigingen, zodat er sneller geleverd wordt en tegelijkertijd een optimale ervaring voor eindgebruikers wordt behouden.
Onder een DevOps-model werken ontwikkelaars en operationele teams nauw samen, delen ze verantwoordelijkheden en combineren ze hun workflows. Dit vermindert inefficiënties en bespaart tijd. De veiligheid bij het gebruiken van DevOps staat voorop door geautomatiseerde en geïntegreerde beveiligingstesttools.

Een DevOps-engineer introduceert processen, tools en methodes om de behoeften tijdens de periode van softwareontwikkeling in evenwicht te brengen, van codering en implementatie tot onderhoud en updates. Ontwikkelingsteams en IT-operatieteams kunnen verschillende vaardigheden en verschillende doelen hebben. Ontwikkelaars willen nieuwe functies in een applicatie introduceren, terwijl operationele teams de stabiliteit van een applicatie willen behouden nadat deze is uitgebracht. Bij DevOps draait alles om de unificatie en automatisering van processen en DevOps-engineers spelen een belangrijke rol bij het combineren van code, applicatieonderhoud en applicatiebeheer. Al deze taken zijn afhankelijk van het begrijpen van niet alleen de  ontwikkeling, maar ook het begrijpen van DevOps-cultuur en zijn filosofie, praktijken en tools.

Bent u op zoek naar een DevOps Engineer of zelf een Engineer die graag werkt met de nieuwste technieken in DevOps? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of schrijf je hiernaast in als kandidaat! Bellen kan natuurlijk ook via 010 899 0108.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.