Database Administrator
PostgreSQL

PostgreSQL is een krachtig, open source databasesysteem met meer dan 30 jaar actieve ontwikkeling. Het databasesysteem heeft een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van betrouwbaarheid, robuustheid van functies en prestaties.

Database Administrators (of DBA’s) controleren de ontwikkeling van de databases van een bedrijf om essentiële gegevens alleen beschikbaar te houden voor gebruikers met geautoriseerde toegang. Database Administrators werken nauw samen met beheerders van informatiesystemen om databaseoplossingen aan te passen aan de behoeften van het bedrijf. Systeem-DBA’s houden toezicht op de technische aspecten van het databasebeheer, inclusief het debuggen van code en het upgraden van software. Applicatie-DBA’s richten zich op het beheren van een specifieke applicatie die met de database werkt. Typische dagelijkse taken voor databasebeheerders zijn het beveiligen van organisatiegegevens, het herstellen van verloren gegevens, het maken van nieuwe gebruikersrechten, het testen van wijzigingen, het samenvoegen van oude databases en het uitvoeren van ondersteuning voor het afstemmen van prestaties. Het is de verantwoordelijkheid van DBA’s om hun databasesystemen voortdurend te controleren om een ​​efficiënte, foutloze werking te garanderen.

PostgreSQL wordt geleverd met veel functies die bedoeld zijn om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen van applicaties, de gegevensintegriteit te beschermen en fouttolerante omgevingen te bouwen. Daarbij helpt PostgreSQL bij het beheren van uw gegevens ongeacht de grote. PostgreSQL is niet alleen gratis en open source, het is ook zeer aanpasbaar. U kunt bijvoorbeeld uw eigen gegevenstypen definiëren, aangepaste functies bouwen en zelfs code schrijven vanuit verschillende programmeertalen zonder uw database opnieuw te compileren. PostgreSQL probeert zich te conformeren aan de SQL-standaard waar dergelijke conformiteit niet in tegenspraak is met traditionele kenmerken. Veel van de functies die door de SQL-standaard worden vereist, worden ondersteund, hoewel het updaten van de database continue moet worden gemonitord. Hier komt een Database Administrator aan zijn recht. Een Database Administrator kan advies geven zodat de downtime van de database zo gering mogelijk blijft.

Bent u op zoek naar een Database Administrator PostgreSQL of zelf een Database Administrator die graag werkt met de nieuwste technieken in PostgreSQL? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of schrijf je hiernaast in als kandidaat! Bellen kan natuurlijk ook via 010 899 0108.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.