Business Analist in
Asset Management

Brenger van behoeften, wensen en eisen vanuit de organisatie met betrekking op het vermogensbeheer (Asset Management). De Business Analist is communicatief, analytisch en past zich aan de veranderde situaties tijdens het adviseren. Geen dag is hetzelfde voor de Business Analist, maar wat houdt deze rol in?

Een Business Analist is de brug tussen de belanghebbenden vanuit het bedrijf en het projectteam. De organisatie heeft wensen of een probleem die zij willen aanpakken en het projectteam zorgt voor het realiseren van deze wensen. Om dit goed uit te voeren is er een duidelijke analyse nodig van het probleem. De Business Analist identificeert de behoeften en middels goede communicatie en informatie bouwt hij of zij datamodellen. Deze datamodellen worden door vertaald naar bruikbare specificaties voor de ontwikkelaars. Daar ligt de verantwoordelijkheid van de Business Analist.

Een Asset Manager, of vermogensbeheerder, zorgt voor het financieel managen en onderhouden van het vermogen, met als doel meer waarde te genereren tegen zo laag mogelijke kosten. Er wordt constant gekeken naar een optimale balans tussen kosten, resultaten en de bijkomende risico’s. Met de term ‘Asset’ wordt gedoeld op bedrijfsmiddelen met een zekere waarde. Dit zijn bijvoorbeeld fondsen, maar ook Hardware en Software. In de IT kan een Asset Manager effectief helpen bij oplossingen zoeken voor de financiële implicaties die komen kijken bij het verlenen van IT-services.

Bent u op zoek naar een Business Analist met ervaring in Asset Management of zelf een Business Analist die graag werkt met de nieuwste technieken in Asset Management? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of schrijf je hiernaast in als kandidaat! Bellen kan natuurlijk ook via 010 899 0108.

 

 

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.