Blockchain
Developer

De Blockchain is als het ware een grootboek met balansen en transacties die geverifieerd worden door een decentrale partij. Deze decentrale partij bestaat uit alle deelnemers die van het netwerk gebruik maken. Hierdoor is niet één instantie of individu eigenaar van het netwerk, maar is niemand de eigenaar.

Bij blockchain technologie worden alle transacties in een bepaald netwerk vastgelegd. Dit netwerk bestaat uit talloze grootboekrekeningen, databases waarin elke wijziging wordt verwerkt. Als er een grootboek wegvalt heb je nog genoeg kopieën waarin diezelfde wijzigingen zijn bijgehouden. Dit netwerk is niet in eigendom van iemand of wordt niet beheerd door een organisatie, zoals een bank of overheid.

Een blockchain developer is een software ontwikkelaar die zich toelegt op het ontwikkelen en onderhouden van Blockchain software. Het bekendste voorbeeld van een blockchain toepassing is de digitale munt de Bitcoin. Als blockchain developer ga je bijvoorbeeld een blockchain database bouwen. In vacatures voor een blockchain developer wordt er vaak gevraagd naar een software developer met kennis van een of meer programmeertalen en bijvoorbeeld ervaring met cybersecurity.

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een blockchain developer bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een blockchain developer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Ben jij een freelance Blockchain developer die graag werkt met de nieuwste technieken? Schrijf je dan in bij Maandag® IT en blijf op de hoogte van interessante uitdagingen.
Bij Maandag® IT geven we jou graag een vrijblijvend advies over de gewenste IT-profielen. Wij zijn al sinds 2007 bezig als een IT-intermediair en wij hebben meerdere awards en nominaties over de jaren ontvangen. Heb je vragen over Android developer of ben jij op zoek naar zulke freelance specialist? Neem dan contact met ons op 010 899 0108 of laat een berichtje hieronder. Als je op zoek naar een specifieke profiel bent, meld dat a.u.b. in je bericht.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.