Android
Developer

Android is een opensourceplatform welk wordt gebruikt op maar liefst 900 miljoen apparaten. Dagelijks worden er anderhalf miljoen telefoons met Android geactiveerd. Het platform blijft enorm groeien en de vraag naar ontwikkelaars is dan ook enorm.

Android is een besturingssysteem dat vooral ontwikkeld is voor gebruik met smartphones en tablets. Inmiddels wordt de software ook gebruikt voor televisies, smartwatches, camera’s, spelcomputers en zelfs auto’s.

Het is een open source-platform. Het wordt gezien als een besturingssysteem van Google, door de vele aanpassingen en updates die het bedrijf ervoor uitbrengt. De grote mate van aanpasbaarheid zorgt ervoor dat Android erg populair is en op een groot aantal apparaten gebruikt wordt.

Een Android developer weet wat er nodig is om een Android app tot een succes te maken. Zo zorgt zulke specialist vaak ervoor dat een app op nummer 1 trending staat. Ervaring met GIT, XML, MVP concept en Android frameworks is vaak een harde eis. Omdat Android tegenwoordig op meer dan alleen telefoons wordt gebruikt, is de kennis van Android TV, Android Wear of Android Auto heel relevant.

Android developer maakt webapplicaties voor bedrijven en organisaties. Dat kunnen games zijn in de vorm van apps. Maar er zijn steeds meer bedrijven die hele processen op het gebied van bijvoorbeeld projectmanagement, distributie, voorraadbeheer en marketing digitaliseren en toegankelijk maken via een online applicatie op maat.

Ben jij een Android developer met ervaring die graag werkt met de nieuwste technieken? Schrijf je dan in bij Maandag® IT.

Bij Maandag® IT geven we jou graag een vrijblijvend advies over de gewenste IT-profielen. Wij zijn al sinds 2007 bezig als een IT-intermediair en wij hebben meerdere awards en nominaties over de jaren ontvangen. Heb je vragen over Android developer of ben jij op zoek naar zulke freelance specialist? Neem dan contact met ons op 010 899 0108 of laat een berichtje hieronder.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.