Active Directory
Specialist

Active Directory (AD) is een Database en een reeks services die er voor zorgen dat gebruikers verbonden zijn met de netwerkbronnen die ze nodig hebben voor hun werkzaamheden. De Database (of Directory) bevat belangrijke en cruciale informatie over het netwerk, waaronder welke gebruikers en computers onderdeel zijn en welke machtigingen zij hebben.
Active Directory is ontworpen om informatie over objecten en gebruikers op een netwerk op te slaan en te beheren. In zekere zin kan het worden gezien als een telefoonlijst voor netwerkbronnen: wanneer een IT-team toegang wil krijgen tot informatie over een computer, server, gedeeld bestand of een groep gebruikers, zoeken ze deze op in Active Directory. IT-teams gebruiken Active Directory om netwerktoegang en -machtigingen te regelen, beheren en controleren, en om netwerkobjecten in logische groepen in te delen, zodat beheerders en managers het beter kunnen overzien en beheren. Active Directory wordt ook gebruikt om gebruikers te verifiëren en te autoriseren, zodat alleen bevoegde gebruikers toegang krijgen tot de meest gevoelige gegevens van een organisatie.
Active Directory Specialisten zijn verantwoordelijk voor het beheer van de Active Directory van de website. Active Directory Specialisten zijn vooral bezig met het maken en beheren van domeinen, het voorbereiden van strategieën voor noodherstel, het bieden van technische ondersteuning aan gebruikers, het omgaan met gebruikersaccounts en afhandelen van klantproblemen. Daarnaast testen Active Directory Specialisten als eerste nieuwe technologie om er zeker van te zijn de Active Directory volledig up-to-date draait.
Bent u op zoek naar een Active Directory Specialist of zelf een Specialist die graag werkt met de nieuwste technieken in Active Directory? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of schrijf je hiernaast in als kandidaat! Bellen kan natuurlijk ook via 010 899 0108.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.