Waarom inhuren juist nu aantrekkelijk is

We hebben momenteel allemaal te maken met de corona crisis. Gelukkig beginnen de versoepelingen wat meer ruimte te bieden, maar we zien nog steeds wat voor impact deze crisis heeft in onze samenleving. Zo is de anderhalve meter regel nog steeds van kracht en er komt hier zelfs een wet voor. Er zijn ook nog maatregelen van kracht voor bedrijven. Zo dient het hele kantoor “corona proof” te zijn voor mensen op de werkvloer.

Daarnaast gelden er ook tal van regels voor organisaties als ze gebruik willen maken van het tweede steunpakket. Vanuit Maandag® IT kijken we vooral naar hoeveel impact de maatregelen hebben op het inhuurtraject bij een opdrachtgever en in welke mate wij onze opdrachtgevers en kandidaten kunnen ondersteunen in deze tijd. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel organisaties terughoudend zijn met het inhuren van extern personeel. In deze blog leggen we uit waarom het juist nu de perfecte tijd is om een flexibele kracht in te huren.

Nieuwe kansen
We hebben allemaal gezien dat de corona crisis voor aardig wat paniek en ontslagen van vast personeel heeft gezorgd. Er is momenteel nog geen enkele zekerheid over hoe de economie zich zal stabiliseren en hoelang dit virus nog actief zal zijn binnen onze landsgrenzen (en daarbuiten). Daarnaast zijn het aantal opdrachten voor freelancers sinds de corona-uitbraak flink afgenomen, meldt  BNR op basis van een rondgang langs verschillende platforms voor freelancers. Vrijwel alle sectoren laten een krimp zien, maar in de IT- en softwaresector is het aantal opdrachten stabiel gebleven. Dit betekent dat er in deze markt juist kansen zijn ontstaan tijdens de corona crisis.

Digitalisering
Zo geeft Jellow, een platform voor freelance opdrachten, aan dat het aantal opdrachten binnen de categorie IT is gestegen met 106% ten opzichte van voor de corona-uitbraak. Dit is een positief bericht in vergelijking met eerdere berichten waar men aangaf dat het aantal freelance opdrachten juist erg gedaald was, aldus Jellow. Wat hieraan heeft bijgedragen is de versnelde digitalisering bij veel organisaties. Het thuiswerken zorgt namelijk voor een verplichte omslag in de werkwijze. Veel systemen zijn echter niet klaar voor deze verandering en er is personeel benodigd om de systemen in orde te krijgen. Daarnaast moet het Security gedeelte tiptop in orde zijn omdat iedereen vanuit hun eigen netwerk de servers van de organisatie probeert te bereiken. Een hele klus dus!

Waarom dan nu inhuren?
Het aannemen van vast personeel om de systemen in orde te krijgen blijft een risico in deze tijden. Er is momenteel nog geen licht aan het einde van de tunnel en er is een kans dat (zeer) specialistische kennis benodigd is. Het vinden van de juiste persoon kan aardig wat tijd kosten, tijd die zeer kostbaar is. Daarnaast is het ontslaan van vast personeel een kostbare opgaven, zeker als het personeelslid vroegtijdig zijn contract moet beëindigen. Het inhuren van flexibel personeel lost eerder genoemde uitdagingen op. Zo is er geen vaste termijn bij elk contract. Dit zorgt ervoor dat er (met inachtneming van de opzegtermijn) op elk moment afscheid genomen kan worden van de specialist (dus ook als de crisis voorbij is). Daarnaast zijn de tarieven zeer scherp door het grote aanbod en zijn de uren vrij in te delen afhankelijk van het budget. Bij Maandag® IT kunnen wij ook een oplossing bieden voor de vraag naar specialistische kennis. Door een groot netwerk van leveranciers en freelancers vinden wij binnen 48 uur de juiste kandidaat voor de opdracht.

Meer weten?
Ook in deze tijd is een goed georganiseerde IT afdeling met vakkundig personeel een onmisbaar gegeven bij elke bedrijfsvoering. Maandag® IT begrijpt dit en biedt dan ook volledige ondersteuning aan bij het inhuren van de juiste specialisten voor uw organisatie. Benieuwd wat wij voor u en uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op via 010-8409999 of via het onderstaand contactformulier!

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.