5 redenen om een freelance IT-specialist in te huren

Bij Maandag® IT ligt onze focus op de freelance IT-professionals. Er is veel vraag naar vaste IT-medewerkers. Waarom zou jij dus voor een freelancer kiezen? Wij hebben er een onderzoek naar gedaan. Wij vertellen je graag wat de bevindingen zijn. Ben jij ook benieuwd naar de voordelen van het inhuren van een IT-specialist voor jouw organisatie? Lees dan verder.

Freelancers zorgen voor een frisse blik, veelzijdigheid aan kennis en ervaring. Door freelancers in te huren krijg je iemand binnen die je bedrijf ziet met een frisse blik, met als referentiekader meerdere opdrachtgevers, vaak uit dezelfde branche. Doordat zij bij veel verschillende opdrachtgevers hebben gewerkt, kunnen zij snel inspelen op veranderende situaties en de kennis en ervaring die zij hebben opgedaan bij eerdere projecten bij jouw bedrijf implementeren.

In de huidige markt, laat het personeelstekort zich harder voelen. Een freelancer is vaak een geweldige oplossing op het moment dat je plots voor een extreem drukke periode staat. Start je een nieuw project op waarbij extra handjes nodig zijn? Of mis je specifieke capaciteit/kennis? Schakel dan tijdelijk een IT-specialist in! Vergeet ook niet dat de meeste IT-projecten een duur hebben van 3, 6 of 9 maanden. Hier is een vaste constructie simpelweg niet relevant, maar de inhuur van specialisten juist wel.

Ondanks de hoge uurtarieven kan freelance juist zorgen voor kosten en tijdbesparing. Vergeet niet dat je als bedrijf geen sociale lasten hoeft te betalen, niet te maken hebt met (ziekte)verlof, vakantiegeld, vakantiedagen, reiskosten voor de werkgever of een 13e maand voor zo’n specialist. Ook wordt het werkgeversrisico beperkt en zit je nergens aan vast.  Je betaalt alleen de uren die de freelancer daadwerkelijk werkt. Tevens zijn er weinig administratieve handelingen nodig (tijd), aangezien wij vanuit Maandag® IT zorgen voor volledige ontzorging.

Freelancers zijn verantwoordelijk voor hun eigen business en professionele imago. Hierdoor hebben zij een extreem verantwoordelijkheidsgevoel en de drive om een zo goed mogelijk eindresultaat op te leveren. Want hun succes bepaalt of ze meerdere opdrachten zullen krijgen.

Volgens het CBS zijn er steeds meer zzp’ers. In 2018 waren er bijna 1,1 miljoen werkenden met een hoofdbaan als zzp’er. In de informatie en communicatie nam het aandeel zzp’ers bovengemiddeld toe. Voor een snel groeiende sector als de IT, is het ook mogelijk dat er steeds meer tijdelijke opdrachten en flexibele constructies komen.

CBS toename aandeel zzp'ers binnen IT

Bron: CBS (https://www.cbs.nl/nl-nl/dossier/dossier-zzp/hoofdcategorieen/ontwikkelingen-zzp)

Maandag® IT werkt al 12 jaar met freelance IT-specialisten en heeft meer dan 85 tevreden klanten. Sta je ook open voor het inhuren van tijdelijke specialisten? Wij beantwoorden graag al jouw vragen en geven advies op het gebied van werken met zzp’ers. Je vindt meer informatie over onze werkwijze in de Opdrachtgever sectie van de website. Je kan ons ook altijd telefonisch bereiken op 010 840 9999.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.

    Volg je ons al op social media?