Modelovereenkomst tussen de intermediair en de zp’er

Sinds begin 2016 heeft de Bovib zich ingezet om modelovereenkomsten op te stellen én goed te laten keuren door de Belastingdienst die de hele inhuurketen afdekt. Een zeer uitdagende taak die de Bovib goed op zich heeft genomen.

Eind 2016 (december) was de goedkeuring ontvangen van de Belastingdienst voor de modelovereenkomst tussen de intermediair en de Zelfstandig Professional (zp’er). Deze overeenkomst is door Maandag® IT begin januari geïmplementeerd en alle zp’ers die ingezet zijn via Maandag® IT, zijn momenteel ook gecontracteerd middels deze overeenkomst. Hierdoor zijn er meer duidelijkheid gekomen omtrent Wet DBA en de bijbehorende verwachtingen. Een uitkomst waar we als organisatie zeer blij mee waren en nog steeds zijn.

Exact een jaar later (december 2017) kwam de goedkeuring voor de modelovereenkomst (in dit geval een raamovereenkomst) tussen de intermediair en de opdrachtgever. De overeenkomst is in februari 2018 gepubliceerd op de website van de Belastingdienst en daarmee officieel rond. Momenteel hanteren wij de raamovereenkomst nog niet bij Maandag® IT. We zijn druk bezig om deze goed door te nemen om mogelijke vragen op te vangen. Zodra wij raamovereenkomst hanteren, laten wij dit uiteraard weten.

Door overeenkomsten te hebben die beide kanten van de keten afdekt, is de Bovib de eerste (branche)organisatie die dit heeft bewerkstelligd. Een zeer unieke gewaarwording waar wij als lid zeer trots op zijn!

De modelovereenkomsten kun je vinden op de site van de Belastingdienst.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.

    Volg je ons al op social media?