HTTPS als nieuwe standaard

Maandag® IT zet zich voortdurend in om de service, betrouwbaarheid en kwaliteit van haar diensten te verbeteren. Een nieuwe sprong in betrouwbaarheid is vandaag gemaakt door de website over te zetten naar het veiligere HTTPS protocol.

De meeste websites maken nu nog gebruik van het HTTP protocol. De URL’s van deze websites beginnen met ‘http://’ en gebruiken standaard poort 80. HTTPS vormt een alternatief voor dit bestaande protocol en verhoogt de veiligheid door data versleuteld te versturen.

Deze versleuteling vereist de installatie van een zogenaamd SSL certificaat. Elke domeinnaam ontvangt een uniek SSL certificaat, waardoor zo’n certificaat niet is te emuleren of kopiëren. De op een website verstuurde informatie is hierdoor voor buitenstaanders nauwelijks te achterhalen.

Wanneer een website eenmaal beveiligd is met HTTPS, begint de URL van de website met ‘https://’ en maakt deze gebruik van poort 443. Veel webbrowsers tonen links van de adresbalk een groen hangslotje als bewijs dat het een veilige website betreft met een geldig SSL certificaat.

De groei van de organisatie zet zich stevig door en dit merken wij ook op de website. Het verkeer naar de website is in hoge mate toegenomen het afgelopen jaar. Met een HTTP protocol bestaat de mogelijkheid dat alle data onderschept én uitgelezen kan worden door kwaadwillende partijen. Om de privacy en veiligheid van onze klanten en zzp’ers online te kunnen waarborgen hebben wij deze belangrijke stap naar HTTPS gezet.