Groen licht voor Modelovereenkomst Bovib

De Bovib heeft deze week via haar advocaat vernomen dat de ingediende Modelovereenkomst eindelijk goedgekeurd is door de Belastingdienst. Groen licht dus! Ook de bijbehorende Overeenkomst van Opdracht (OvO) is goedgekeurd, maar hier moet nog een formele bevestiging van volgen. Met de combinatie van de Modelovereenkomst en de OvO is er een oplossing in handen die niet alleen voor de ZP’ers uitkomst biedt, maar ook voor de opdrachtgevers. Waardoor wij als Maandag® IT in 2017 de inhuur net zoals voorgaande jaren op de juiste wijze kunnen verzorgen, ook binnen de kaders van de Wet DBA.

Over deze kaders gesproken, hier hebben we helaas geen doorbraak. Het debat van 13 december biedt nog steeds onvoldoende zekerheid. De aangeboden handvatten worden vooralsnog niet overgenomen en zijn niet aangenomen door het kabinet. Hoe dit zich gaat ontwikkelen zal de toekomst leren. De nabije toekomst kunnen we met het uitstel van de handhaving en natuurlijk de goedgekeurde overeenkomst rooskleurig tegemoet zien. Zo worden zaken als opdrachtduur en afhankelijkheid getackeld door de Bovib overeenkomst en in combinatie met de eerder genoemde Overeenkomst van Opdracht hebben we in ieder geval een waterdicht geheel binnen de huidige kaders.

Meer en gedetailleerde informatie volgt zodra hier tijd en ruimte voor is en zodra wij precies weten hoe het gebruik van dit tweeluik vorm heeft in onze dienstverlening. Hiervan houden we je natuurlijk op de hoogte.

Voor freelancers die graag meer willen weten over de impact van de Wet DBA en wat zij zelf kunnen doen, meer dan alleen werken met een Modelovereenkomst, organiseren wij op 12 januari een informatieavond. Hierin zal ik ingaan op de praktische zaken voor de zp’er  en er zal voldoende ruimte zijn om je vragen te stellen.

Ben jij zzp’er, leverancier, klant of geïnteresseerd in hoe wij dagelijks de beste match voor IT maken? Blijf dan op de hoogte via onze social media kanalen. Klik op de balk rechts en volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter. Schrijf je ook meteen in om zo op de hoogte te blijven van alle leuke opdrachten bij Maandag® IT.

Volg je ons al op social media?