Developers: Wat zijn de verschillende typen en hun kwaliteiten?

Er zijn veel verschillende soorten Developers en het kan soms lastig zijn om uit te zoeken welke Developer wat exact doet. Hoe meer ervaring een Developer heeft hoe meer zij vergelijkbare, zo niet dezelfde vaardigheden hebben als andere Developers. Er zijn echter ook bepaalde vaardigheden waardoor een Developer niet in staat zal zijn om elke taak te doen die er is. Een Mobile Developer kent bijvoorbeeld dezelfde tools als een Game Developer, maar zal de taken van een Game Developer niet perfect kunnen uitvoeren. Hieronder een kleine impressie van de soorten Developers die er bestaan en wat zij kunnen betekenen binnen een project of organisatie.
Allereerst de Front-End Developer, ook wel Front-end web Developer genoemd. Zij zijn verantwoordelijk voor hoe de website eruit ziet en zorgen voor de ultieme binnenkomer. Ze werken daarbij aan het maken van web apps en andere onderdelen van de website zoals de opmaak en de lay-outs. De uitdaging bij Front-End Development is dat de tools en technieken, die worden gebruikt om de website te creëren, voortdurend veranderen en dat de Developer zich constant moet ontwikkelen. Het doel van het ontwerpen van een site is ervoor te zorgen dat, wanneer de gebruikers de site openen, ze de informatie meteen zien en dat dit gemakkelijk te lezen en vanzelsprekend relevant is. De vaardigheden van een Front-End Developer bestaat uit het ontwerpen van gebruikersinterfaces (UI), ontwerpen van gebruikerservaring (UX), CSS, JavaScript, HTML, UI Frameworks.
Dus wat maakt de ‘Front-End’ van een website mogelijk? Waar worden al die gegevens opgeslagen? Hier komt de Back-End Developer om de hoek kijken. De Back-End van een website bestaat uit een server, een applicatie en een database. Een Back-End Developer bouwt en onderhoudt deze systemen. Om de server, applicatie en database goed met elkaar te laten communiceren, gebruiken Back-End Developers talen zoals PHP, Ruby, Python, Java en .Net. Daarbij gebruiken zij tools zoals MySQL, Oracle en SQL Server om gegevens te vinden, op te slaan of te wijzigen.
Full-Stack Developers zijn experts in zowel de Front-End als de Back-End; dus de volledige technologie waaruit een website bestaat. Ze hebben de vaardigheden die nodig zijn om een ​​volledig functionerende website te maken. Ze zijn bedreven in zowel Front-End als Back-End programmeertalen en frameworks, evenals in server-, netwerk- en hosting omgevingen. Om tot deze breedte en diepte van kennis te komen zullen de meeste Full-Stack Developers jarenlang in verschillende rollen hebben gewerkt. De vaardigheden van een Full-Stack Developer bestaan ​​uit een combinatie van een Front-End en een Back-End-Developer. Een Full-Stack Developer is in staat om Linux-servers op te zetten, server-side API’s te schrijven, client-side JavaScript voor een applicatie en CSS te ontwerpen.
Mobile Developers schrijven codes voor applicaties die draaien op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. Mobile Developers begonnen pas populair te worden na de opkomst van mobiele apparaten in de jaren 2000 en de groei van de smartphonemarkt. Een Mobile Developer begrijpt mobiele besturingssystemen zoals iOS en Android en de omgeving en frameworks die worden gebruikt om software op deze systemen te maken. Omdat Mobile Development erg jong en dynamisch is, moeten Mobile Developers altijd op zoek zijn naar de nieuwe technologieën.
Om te begrijpen hoe ver de Mobile Development in het afgelopen decennium is gekomen, hoef je alleen maar de eerste versie van het Android-besturingssysteem te bekijken, die op 23 september 2008 werd uitgebracht en deze te vergelijken met de meest recente versie. Zowel in gebruiksgemak en hoe het eruit ziet zijn enorme verschillen te zien. Mobile Developers zijn bedreven in Java, Swift, Objective-C, Application Programming Interfaces en Web Development talen zoals HTML en CSS.
Met de opkomende populariteit van Gaming zie je een enorme groei in het aantal Game Developers. De functie van een Game Developer is erg veeleisend en ingewikkeld. Game Developers zijn gespecialiseerd in het schrijven van games en hebben specifieke kennis en vaardigheden in het ontwerpen van boeiende interactieve Game ervaringen. Game Developers gebruiken frameworks zoals DirectX, OpenGL, Unity 3D, WebGL en programmeertalen zoals C, C ++ en Java. Op mobiele apparaten worden Swift en Java gebruikt voor iOS- en Android-games.
Een DevOps Developer houdt zich bezig met technologieën die systemen kunnen bouwen, implementeren, integreren en Back-End Software kunnen beheren. Om de definitie te vereenvoudigen, is een Developer ‘Dev’ iemand die applicaties maakt en een ‘Ops’ iemand die de applicaties implementeert en controleert. De DevOps Developer kan dus applicaties maken en deze implementeren en monitoren. Een DevOps Developer gebruikt Kubernetes, Docker, Apache Mesos, Jenkins C.I. en de HashiCorp-stack.
Een Software Developer speelt een sleutelrol bij het identificeren, ontwerpen, installeren en testen van een softwaresysteem dat vanaf de basis voor een bedrijf is gebouwd. Ze maken deze om ervoor te zorgen dat de processen verlopen zoals verwacht. De vaardigheden die een softwareontwikkelaar nodig heeft, zijn programmeertalen zoals JavaScript, C ++, Ruby, C # en .Net om er maar een paar te noemen. Dit soort Developers zijn ook comfortabel bij het schrijven en analyseren van query’s en het werken met verschillende frameworks.
Web Developers zijn Software Developers die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van websites. Aan het eind van de jaren ’90 en het begin van de jaren 2000 waren websites veel eenvoudiger dan ze nu zijn en bestonden ze uit niet veel meer dan opgemaakte tekst en afbeeldingen. In de loop der jaren zijn websites zo complex geworden dat we het nu hebben over webapplicaties om aan te geven hoe vergelijkbaar ze zijn met desktop- en mobiele applicaties. Hoewel HTML- en CSS-kennis nog steeds vereist is, moeten Web Developers ook vaardig zijn in JavaScript, PHP, databases, webdesign, ontwerp van gebruikerservaringen en SEO. Bij het ontwikkelen van grotere en complexere websites verdelen Web Developers doorgaans hun rollen tussen de Front-End en de Back-End.
Security Developers zijn gespecialiseerd in het maken van systemen, methoden en procedures om de beveiliging van software systemen te testen en beveiligingsfouten te verhelpen. Ze gebruiken verschillende tools om hun werk te voltooien, zoals scripttalen Python en Ruby. Ze gebruiken ook codeertalen zoals C en C ++ om besturingssystemen te lezen en te begrijpen. Het doel van hun werk is om systemen ethisch te hacken om hun kwetsbaarheden te ontdekken en op te lossen. Hiermee voorkomen ze eventuele inbraken en zorgen ze voor de optimale bescherming van de data en informatie van het bedrijf.
Ben je op zoek naar een freelance Developer of wil je meer weten wat een Developer kan betekenen voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op via 010 – 840 9999 of door een berichtje naar ons te sturen.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.