IT
Recruitment Marketeer

IT Recruitment Marketing zorgt, door middel van marketingstrategieën, voor het promoten van de werkzaamheden van de werkgever en daarmee talent aan te trekken, te binden, te werven en uiteindelijk te behouden. IT Recruitment Marketing past de methodologie van traditionele marketing toe voor Recruitment doeleinden. Niet om klanten aan te trekken, maar kandidaten, en om niet het commerciële merk, maar het merk van het bedrijf te promoten.

Simpel gezegd, werkgevers hebben IT Recruitment Marketing nodig omdat de oude manier van traditionele IT Recruitment soms niet de gewenste resultaten oplevert. Kandidaten van vandaag ontdekken en beschouwen werkgevers op dezelfde manier als consumenten producten, hotels en restaurants beschouwen. Door online te zoeken, social media te volgen en reviews te lezen, kunnen kandidaten zich bewust worden van een werkgever en de carrièremogelijkheden. Wat ze leren over de missie en cultuur van een bedrijf kan van invloed zijn op de beslissing van een kandidaat om op een baan te solliciteren en een aanbod voor werk te accepteren. Gezien de overeenkomsten tussen het gedrag van kandidaten en consumenten, hebben IT Recruitment Marketing en marketing veel overeenkomsten voor hetzelfde doel: Het verkopen van een product aan het meest geschikte publiek. In dit geval, in plaats van een pak melk verkopen, pitchen IT Recruitment Marketers een werkgever aan het beste talent.

IT Recruitment Marketer is een relatief nieuwe rol die verschilt van traditionele IT Recruitment doordat IT Recruitment Marketers niet rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor het invullen van vacatures. In plaats daarvan vullen ze IT Recruiters aan door het verhaal van de werkgever te vertellen en als gevolg daarvan genereren ze meer kwaliteitsvolle sollicitanten voor open verzoeken om IT Recruiters te helpen banen sneller en gemakkelijker te vervullen. Hoewel IT Recruitment Marketers niet specifiek verantwoordelijk zijn voor het invullen van vacatures, zijn ze afgestemd op de doelstellingen voor talentwerving en daarom creëren en implementeren ze marketingcampagnes en evenementen om IT Recruitment te ondersteunen. Een manier om naar het verschil tussen traditionele IT Recruitment en IT Recruitment Marketing te kijken, is dat IT Recruitment talent naar banen trekt, terwijl IT Recruitment Marketing talent naar werkgevers trekt.

IT Recruitment Marketers weten hoe ze op authentieke wijze het verhaal van het bedrijf kunnen vertellen als een geweldige plek om te werken om gekwalificeerd talent aan te trekken en bestaande werknemers betrokken te houden bij de bedrijfscultuur.

Maandag® IT zoekt continue naar intern personeel om onze klanten en kandidaten beter van dienst te kunnen zijn. Ben jij geïnteresseerd in een nieuwe richting als IT Recruitment Marketer? Bekijk dan nu onze interne vacatures.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.