IT
Accountmanager

Een IT Accountmanager werkt voor een IT-organisatie en heeft de verantwoordelijkheid om de relatie van een bedrijf met klanten te beheren. Hij/zij zorgt voor het beheren van het dagelijkse beheer van het account van de klant, inclusief het afhandelen van de relatie van het bedrijf met zowel interne als externe klanten, waarbij informatietechnologie wordt gebruikt als hulpmiddel voor een betere dienstverlening.

Accountmanagers houden toezicht op de IT-behoefte van de organisatie met betrekking tot de service aan klanten. Daarbij spelen ze een cruciale rol in de verkoop- en marketingafdeling van de organisatie, waarbij verkoopvertegenwoordiging een van de vele aspecten zijn van hun functieomschrijving. Het beheer van de relatie tussen bedrijf en klant is het meest belangrijke aspect van een Accountmanager. IT-bedrijven wijzen een bepaalde klant meestal toe aan een Accountmanager en dit legt de basis voor een langdurige werkrelatie met het portfolio van de klant. IT Accountmanagers hebben de verantwoordelijkheid om de eisen van de klant te begrijpen en aan deze te voldoen om resultaten voor de organisatie te genereren. IT Accountmanagers houden de bestaande relatie tussen een klant of een groep klanten en het bedrijf in stand om ervoor te zorgen dat de klant zaken met het bedrijf blijft doen. Daarbij zorgen ze voor het behalen van deadlines voor het account van de klant, ongeacht hoe belastend de taak is.

De IT Accountmanager werkt in grote commerciële organisaties, namelijk IT-marketingafdelingen, directe IT-marketingbureaus en adviesbureaus, enzovoort. Hun functieomschrijvingen worden bepaald door de zakelijke aard en omvang van de organisatie, evenals door de specifieke branche die hun vaardigheden vereist. De accounts van klanten verschillen in termen van eisen die worden opgelegd door individuele accounts. Het kan zijn dat de IT Accountmanager samen met de brandmanager voor een bepaald account moet werken. Hij kan evengoed op elk niveau van de organisatie werken, of het nu district of divisie is, afhankelijk van waar IT-Accountmanagementvaardigheden nodig zijn. Daarbij kan een bedrijf een IT Accountmanager inhuren die intern nieuwe kandidaten zoekt voor de klanten. Genoeg keuze voor de IT Accountmanager waar de focus altijd ligt op het tevreden houden van de klant voor een langdurige mooie werkrelatie.

Maandag® IT zoekt continue naar intern personeel om onze klanten en kandidaten beter van dienst te kunnen zijn. Ben jij geïnteresseerd in een nieuwe richting als IT Accountmanager? Bekijk dan nu onze interne vacatures.

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan Maandag® IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.